Forumas>>BUHA-W vers. 5.3>>NORMATYVAI

Komentuoti

Autorius
Komentarai
Raimundas

Reitingas: #
Grupė: moderator
Žinučių: 19
Autorius
ID: 3
[A: Raimundas]

Paskutinis komentaras vykdytas 2009-02-20 15:15:26
Koreguoti|Cituoti
Pradti darb su realiais duomenimis reikt nuo Normatyvins bazs pildymo. Tai rekomenduotina, bet neprivaloma. Pradedantiems patariau pradti btent taip. ia imoksite elgtis su formomis, tuo paiu susikurs mons struktra, preki grupavimas ir kodavimas. Preki kodavimas pakankamai neblogai apraytas programos Pagalboje. Jeigu kils neaikum, uduokite klausimus ioje temoje. Pagrindiniai form valdymo niuansai:
  • Paiekos laukelyje vedamas bet koks Jus dominantis fragmentas, kurie atvaizduojami duomen lentels tinklelyje (Grid). Fragmentas reikia informacijos paiek visuose laukeli reikmse. Jeigu Js norite surasti firm I "Jolrada", utenka pradti rayti  "rad" arba "RAD" ir paieka interaktyviai suras t fragment. Raidi dydis visikai nesvarbus. Tuo paiu palengvinama paieka, ivengiant lietuvik ratmen. Nereikia iekoti, kaip parayti "aliakalnio vaistin" utenka surinkti "alia" fragment. Priedo, dinamin paieka Jums i karto pateikia rezultatus ir nereikia laukti, o suklydus matote k raote neteisingai. Neradus nieko, vedamas naujas normatyvas. Po naujo rao uregistravimo, paiekos laukelyje veskite jo fragment.
  • Jeigu neinote ko iekoti arba kas jau yra suvesta, tiesiog tuiame paiekos laukelyje spauskite klavia Enter. Bus pateiktos visos reikms.
  • Jeigu formos turi papildomus puslapius, atidirbus juose, form udarysite tik ijus per pirmj puslap. is bdas parinktas todl, kad suvedant bet kuriuos duomenis, esanius formose, j rezultatai bt perduodami automatikai vykdant buhalterines operacijas. Tai reikia, kad vedant pvz. banko ilaidas (darant pavedim) ir atsiradus naujam partneriui (klientui, kontrahentui), Jums nereiks palikti tos operacijos ir bgti normatyvin baz uregistruoti naujo partnerio. Js tiesiog jo duomenis jau atsineite pavedimo form ir ubaigsite pradt operacij.
  • Normatyvin baz yra "amina". Operacij duomenis galima paalinti, normatyvinius duomenis-NE
  • Fom mygtuk atskirai neaprainsiu, nes pradsite juoktis i mans. Tiesiog spauskite juos ir matysite k jie daro.

    Puslapis: